1964

Pogon-fans leverede klam overraskelse i bornholmsk bus

Pogoń Szczecins fans havde en lidt for festlig tur til den københavnske Vestegn torsdag, og det gik ud over Bornholmerbussen og dets passagerer.

Brøndby lammetævede Pogoń Szczecin med hele 4-0 i Conference Leagues anden kvalifikationsrunde på Brøndby Stadion, og det var en kamp, der havde været meget imødeset.

Både grundet dets betydning for de to klubbers sæson, men også fordi der havde været meget dramatik uden for banen efter det første opgør, hvor der havde været optøjer i begge fan-afsnit.

Læs også: Brænder Brøndby-logoet: Sekundet efter slår Kvistgaarden til

Forud for kampen var der allerede ballade, da 60 polske fans steg på Bornholmerbussen for at blive fragtet fra Ystad til København inden Europa-braget på Brøndby Stadion.

Pogoń Szczecins fans havde nemlig en høj promille, da de steg på bussen. Det fortæller direktør for Bornholmerbussen, Jørgen Andersen, til TV2 Bornholm.

– De var larmende, de var beruserede, og de røg i bussen, siger han i interviewet og afslører, at bussen efterfølgende måtte til omfattende rengøring, fordi en eller flere fans havde lagt en ‘lille overraskelse’.

– De havde gjort på gulvet, så bussen skal sendes til omfattende rengøring, siger han og fortæller med andre ord, at de polske fans havde lagt afføring i bussen.

Jørgen Andersen fortæller videre, at man var uforberedt på, at de polske fodboldfans ville tilslutte sig Bornholmerbussen, fordi de havde købt billetterne via en trejdepart.

– Vi vidste ikke, at de ville komme. De havde købt billetter gennem en polsk tredje part, som ikke havde oplyst til os, at de havde solgt de her billetter. Et andet problem er så, at der dukkede 60 polske passagerer op i stedet for de 20, som der egentlig var solgt billetter til.

Læs også: Anis Slimane spøger i Bayer Leverkusen

Direktøren for Bornholmerbussen fortæller også, at de polske fodboldfans masede sig ind i bussen før de bornholmske gæster, som stod og ventede pænt. Cirka 10 bornholmere kom derfor ikke med bussen på trods af, de havde reserveret et sæde.

De 60 polske passagerer kom til Ystad med færgen fra Swinoujsci, og de skal tilbage til Polen samme vej. Der er dog hyret ekstra personale ind, så upassende polakkere ikke kommer med.

Efter kampen på Brøndby Stadion var der også ballade, da de polske fans forsøgte at skabe sig vej til grønsværen og familietribunen, som ligger lige ved siden af udebaneafsnittet.

Læs også: Hit or miss: Sådan har CV brugt 66.000.000 kroner på ét år