1964

Pokalfadæse: Ydmyget af spillere på bibeskæftigelseskontrakter

Brøndby IF’s spillere sidder på dyre kontrakter, mens alle fodboldspillere i Aarhus Fremad er på såkaldte bibeskæftigelseskontrakter. Alligevel var det miniputterne, der ydmygede Superliga-mandskabet onsdag eftermiddag. Få et indblik i økonomien i denne artikel.

En stor pokalsensation fandt sted onsdag eftermiddag, da Brøndby IF blev ekspederet ud af DBU Pokalturneringen efter et smertefuldt nederlag til Aarhus Fremad.

Det var ellers forventet, at Brøndby IF ville sætte 2. divisionsholdet på plads, men sådan skulle det ikke være, for det endte i en 0-4-afklapsning på Riisvangen. Og det var Aarhus Fremad, der delte lussinger ud.

Der er ellers en verden til forskel på de to klubber. Brøndby IF har det 3. største budget i Superligaen, hvor toplønnede Nicolai Vallys og Daniel Wass angiveligt tjener på den gode side af 450.000 kroner om måneden.

Hos Aarhus Fremad er der en mere flad lønstruktur. Faktisk så flad, som den overhovedet kan være. Ifølge DR tjener alle 18 mand omkring førsteholdstruppen nemlig det samme.

4.000 DKK per måned.

I kommenteringen af pokalkampen fortalte DR’s Andreas Kraul, at samtlige spillere er på DBU’s bibeskæftigelses kontrakt og har en grundløn på de 4000 DKK.

Af kontraktlige forpligtelser lyder følgende i kontrakten, som er tilgængelig på DBU’s hjemmeside:

– Spilleren skal deltage i træning og kamp i det af klubben fastsatte omfang, dog kan træning på hverdage først placeres efter kl. 16.00. Spilleren har krav på 2 ugentlige fridage. Klubben kan ikke arrangere nogen form for aktivitet på fridage. Spilleren har – medmindre andet er aftalt – ret til dækning af tabt arbejdsfortjeneste ved deltagelse i kampe, der medfører, at spilleren inden for almindelig arbejdstid ikke fuldt ud kan passe sit hovederhverv.

Ydermere står der:

– Denne kontrakt medfører ingen indskrænkninger i spillerens adgang til at påtage sig andet arbejde, forudsat at
spilleren i øvrigt kan opfylde nærværende kontrakt.

Ifølge DR er størstedelen af Aarhus Fremads spillere studerende, mens der også er tømrer på holdet – derudover er der også en enkelt advokatfuldmægtig.

Aarhus Fremad er også godt kørende i 2. divisionen, hvor de har 21 point for 11 kampe, hvilket rækker til en øjeblikkelig 4. plads. Der er to hold, der rykker op i 1. divisionen.

Redaktionen anbefaler…
1. Alpha undskylder: ‘Stjal’ sæsonkortholderes faste pladser
2. Forfærdeligt: Blodigt overfald i ‘Hytten’
3. Splittelse i fanmiljøet: Alpha trækker sig midlertidigt
4. Slukøret Ohi: Fodbold er brutalt
5. Brøndby-capo står frem: Her er hans svar efter dramatisk søndag