1964

Rosted-exit vil frigive markante lønkroner i Brøndby

Ob - Brøndby IF 1-1

Transfergossip

Sigurd Rosted forventes at forlade Brøndby i indeværende måned, og det vil frigive markante lønkroner i klubben. Den norske stopper er blandt klubbens bedst betalte spillere.

Der venter en større udrensning i Brøndby, hvor ni spillere står foran kontraktudløb om et halvt år, mens en række andre spillere også er havnet på det famøse overskudslager.

Ifølge norske medier er det så godt som sikkert, at Sigurd Rosted forlader Brøndby enten i indeværende transfervindue eller til sommer, når hans kontrakt udløber på den københavnske Vestegn.

Og meget tyder også på, at Brøndby arbejder hen mod, at de 13 minutter han fik mod OB den 6. november 2022 blev de sidste minutter, han fik i en betydningsfuld kamp i Brøndby-trøjen.

Ifølge broendbyforfan.dk’s oplysninger er Brøndby klar til at acceptere meget lave bud på Sigurd Rosted, så han allerede kan forlade klubben nu og ikke ved kontraktudløb til sommer.

Norsk TV2 skrev fredag, at der var interesse for Brann og Vålerenga, mens det også tidligere har forlydt, at udenlandske klubber skulle følge den norske midtstoppers situation tæt.

Det ligner derfor mere et spørgsmål om hvornår end hvis. Og Brøndby kan også se frem til at frigive markante lønkroner, når han forlader klubben – efter alt at dømme senere på måneden.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at Sigurd Rosted er blandt Brøndbys bedst betalte spillere med en månedlig gage på 225.000 kroner – omkring den samme løn, som Andreas Maxsø får.

De lønningskroner vil Brøndby kunne bruge bedre andetsteds, for nordmanden har i denne sæson været marginaliseret.

Han står blot noteret for 10 kampe i Superligaen, hvoraf flere er indhop af kortere varighed – blandt andet de 13 minutter mod OB samt ét minut runden forinden mod AaB.

Brøndby hentede Sigurd Rosted i belgiske Gent i sommeren 2019 kort efter Carsten V. Jensens tiltrædelse i klubben, og dengang betalte man blot et par millioner for nordmanden.

Det lave transferbeløb gjorde dog, at nordmandens lejr fik presset lønnen op i den høje ende, og han har også længe været kunne forsvare den lønning, men det kan han ikke længere.