1964

Rygte: Mike Tullberg spøger i Brøndby

Brøndby IF - Ob 2-0

Dette er en rygtehistorie

Brøndby trækker spændingen ud, og klubben har heller ikke tirsdag meldt ud om en ny cheftræner. På rygtebasis bliver Borussia Dortmunds ungdomstræner Mike Tullberg nævnt igen og igen. Det ligger dog fortsat i kortene, at Brøndby hyrer en udlænding.

Brøndby meldte for halvanden måneds tid siden ud, at man stoppede samarbejdet med Niels Frederiksen, der var gået helt i stå og havde efterladt klubben på en skuffende 10. plads i Superligaen.

Afløseren har været længe undervejs. Og ER faktisk stadig undervejs, for Brøndby har endnu ikke meldt ud, hvem der overtager ansvaret på den københavnske Vestegn efter bruddet med mestertræneren anno 2021.

B.T. meldte kort før jul ud, at Brøndby var tæt på at nå i mål med en ny cheftræner, og kort efter indikerede både Carsten V. Jensen og Jan Bech Andersen, at der ikke ville gå mange dage, før en ny Brøndby-cheftræner ville stå klar til præsentation på Brøndby Stadion.

Faktisk valgte bestyrelsesformand Jan Bech Andersen at fremskynde processen ved at ændre deadline fra den 9. januar 2023 til årsskiftet, og så lå det ligesom i kortene, at en offentliggørelse var meget tæt på.

Nu skriver vi tirsdag den 27. december ud for datoen, og det havde været et nærliggende tidspunkt at præsentere en ny cheftræner – efter tre helligdage, men der er fortsat larmende tavshed fra Brøndby, som tilsyneladende ikke har en ny cheftræner på plads – endnu.

Jan Bech Andersen fortalte i sit interview med bold.dk for nyligt, at der også var danske cheftrænere med i opløbet om at blive ny cheftræner i Brøndby, og her er der ét navn, som går igen på rygtebørsen.

Mike Tullberg

broendbyforfan.dk har også banket på de famøse vandrør, og i Brøndby-kredse er det umuligt at komme uden om den succesfulde dansker, som i øjeblikket er cheftræner for Borussia Dortmunds U/19-hold.

Det vi bliver mødt med er, at Mike Tullbergs navn florerer omkring Brøndbys trænerjagt. Og at han er blandt de afsluttende bejlere til jobbet, som også tæller nogle udlændinge – formentlig med tysk pas.

Mike Tullberg, der har en fortid som aktiv for blandt andet AGF, indstillede sin professionelle spillerkarriere i 2012 i en alder af blot 27 år, inden han kastede sig over trænergerningen.

Hos Borussia Dortmund har danskeren været siden 2019, og han har haft så stor succes på klubbens U/19-hold, at han er blevet tilbudt job som seniortræner andetsteds. Det har han tidligere afsløret til B.T.

– Når det går godt, som det gør, så kommer der nogle ting, men det er ikke noget, jeg har brug for at tale om. Det gør sig bemærket, og folk spørger ind til det. Jeg har fået tilbudt job som seniortræner, jeg har takket nej til. Det er et stort job og et job, mange kigger mod, når de kigger efter en træner, sagde Mike Tullberg til B.T i april i år.

Selvom Brøndby efter alt at dømme har Mike Tullberg højt på listen, så tyder meget fortsat på, at det bliver en udlænding, der bliver præsenteret i Brøndby inden nytår. Men hvem ved vi ikke.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen har formået at holde sine kort overraskende tæt til kroppen, og det er kun bookmakeren Unibet, der reelt har vovet pelsen ved at udråbe tyskerne David Wagner og Frank Kramer som favoritter til jobbet.

Men om det bliver en af dem, er vi ikke lykkedes med at komme nærmere.

NB: Dette er en rygtehistorie. broendbyforfan.dk melder ikke, at Mike Tullberg lander jobbet i Brøndby, men derimod, at han enten har været – eller stadig er med i den sidste del af rekrutteringsprocessen.