1964

Se listen: Disse spillere kæmper for deres fremtid i Brøndby

Oscar Schwartau, målscorer [P1157] (Brøndby IF), Mathias Kvistgaarden [P8332] (Brøndby IF), Marko Divkovic [P802] (Brøndby IF)

Fredag middag blev alt vendt op og ned i Brøndby IF, da klubben blev opkøbt af Global Football Holdings. Det betyder formentlig mere transferaktivitet og stor udskiftning i truppen.

– Vi har fået en økonomisk muskel, som vi ikke har haft før. Vi kan nu kigge på højere hylder, og vi kan kigge længere frem. Vi er i det hele taget klædt bedre på, når vi dels skal sikre, at vi har kvalitet omkring os, som vi skal bruge, men også når vi er ude og kigge på spillere.

Sådan sagde Carsten V. Jensen på fredagens pressemøde efter Brøndby IF var blevet opkøbt af Global Football Holdings.

Der blev ikke lagt skjul på, at når han skal købe spillere, kan han købe endnu bedre spillere, end han tidligere har gjort – og han kan putte flere mønter i spillernes lønningspose.

Det ligger derfor i kortene, at der kommer en udskiftning i spillertruppen. 

Større navne skal ind, hvilket betyder farvel til nogle af de spillere, der er i den nuværende trup.

Men hvem står umiddelbart for skud? 

broendbyforfan.dk vurderer i denne artikel hvilke spillere, der er på vippen og skal bruge de kommende måneder på at overbevise den sportslige ledelse om, at de stadig har en fremtid i klubben.

Sebastian Sebulonsen, 22 år, kontraktudløb 30.06.2026

Højrebacken kom til Brøndby IF i sommeren 2022, og han gik direkte ind i startopstillingen, da Niels Frederiksen akut havde brug for en mand til positionen.

Siden er det dog gået skævt for ham. Den 22-årige nordmand har blot spillet 38 minutter i de seneste ni kampe. De spilleminutter kom i ydmygelsen mod Aarhus Fremad, hvor han blev flået ud før pausen. Ellers har han været henvist til bænken og i den seneste runde var han helt ude af truppen.

Henrik Heggheim, 21 år, kontraktudløb 30.06.2025

Midtstopperen fik en god start i Brøndby IF efter sit skifte fra Viking i sommeren 2021, men denne sæson har været et mareridt for den 21-årige nordmand. 

Han har ikke været i kamptruppen i de syv seneste Superliga-kampe, mens han seneste spilleminutter faldt i kampen mod Aarhus Fremad, hvor han blev pillet ud efter 38 minutter.

Jens Martin Gammelby, 27 år, kontraktudløb 30.06.2023

Højrebackens Brøndby-karriere har fået kunstigt åndedræt efter sit retur fra Miedz Legnica, men det styrer mod en klokkeklar skilsmisse til sommer. 

Han tjener på den gode side af 200.000 kroner om måneden, og selvom der er kommet flere penge til Brøndby IF efter ejerskiftet, skulle det ligne Carsten V. Jensen dårligt, hvis han så meget som overvejer at forlænge kontrakten.

Simon Hedlund, 29 år, kontraktudløb 30.06.2023

Angriberen kan blive et let offer for den nye ejerkreds i Brøndby IF, der vil rykke klubben op på et nyt niveau. Med udsigten til at Carsten V. Jensen kan købe spillere fra en højere hylde, kan det ende i en skilsmisse med svenskeren, der har kontraktudløb til sommer.

Selvom svenskeren har en stor stjerne på den københavnske Vestegn, vil hans exit kunne give plads til, at man kunne lave en offensiv forstærkning.

Sigurd Rosted, 28 år, kontraktudløb 30.06.2023

Nordmanden kan blive endnu et let offer. Med en lønseddel på omkring 220.000 kroner om måneden vil det forestående kontraktudløb være en let måde at strege ham ud på.

Det må forventes, at Brøndby IF vil opruste med minimum en markant forstærkning til hver kæde, og det vil formentlig mindske midtstopperens chance for spilletid. Det kunne meget vel lakke mod enden for den dyrtbetalte nordmand.

Carl Björk, 22 år, kontraktudløb 30.06.2026

Angriberen blev købt ind efter salget af Mikael Uhre, men han har slet ikke niveau til toppen af dansk fodbold. Det virker uundgåeligt, at han er væk inden for et års tid, medmindre han – apropos Uhre – render ind i en lige så eksplosiv udvikling.

Marko Divkovic, 23 år, kontraktudløb 30.06.2026

Offensivspilleren har et højt topniveau, men et absurd lavt bundniveau, og det flyder ikke ligefrem over med store præstationer fra kroaten. 

Han var en relativ dyr investering med sin købspris på 7,5 millioner kroner, men hvis udviklingen stagnerer yderligere, er et salg bestemt ikke at udelukke.

Læs om opkøbet af Brøndby IF her 👇
1. 
Brøndby afviser Qatar-rygte efter salg
2. Alpha efter boykot: Er til stede på Brøndby Stadion og klar til at protestere
3. Blitzer blandt kanonerne: Her er hans danske skyggeside
4. Brøndby-fans viser utilfredshed med ejerskifte til Serie 2-kamp
5. Jan Bech: Derfor nævner vi ikke de 14 ejere af Global Football Holdings