1964

Polsk fodboldfan fængslet

Brøndby IF - Agf 1-0

Pogon Szczecins fans trak knive, væltede hegnet til Brøndby Stadion og røvede alle boderne omkring udebaneafsnittet, mens en polsk hooligan blev idømt tre måneders fængsel via en straksdom tidligere i dag.

Det var en sort aften for Pogon Szczecin, som fik en ordentlig snitter af Brøndby IF, der udraderede den polske klub med cifrene 4-0 i Conference League-kvalifikationen efter scoringer fra Simon Hedlund, Mathias Kvistgaarden og Marko Divkovic.

Mod kampens slutning brød helvede løs i det polske udebaneafsnit, hvor de væltede hegnet ind til familietribunen og grønsværen, hvilket du kan læse om her.

Ude foran Brøndby Stadion gik polakkerne også amok, og ifølge en pressmeddelelse på Brøndbys hjemmeside trak Pogon Szczecins fans knive.

Læs også: Niels Frederiksen: FCM-job er attraktivt

Ekstra Bladet beretter, at det var en slags foldeknive, som kunne forveksles med et plastikkort, når de ikke var foldet ud, og derfor kunne de være svære at spotte for vagterne.

Avisen skriver også, at de polske fans gik amok bag tribunen, hvor de røvede alle boder for mad og penge.

Brøndby beretter, at det var polakkerne, der opsøgte fredelige Brøndby-fans ude på parkeringspladsen, hvilket fik Brøndby-hooligans til at gå til angreb på modstanderfansene.

– Efter kampen eskalerede urolighederne udenfor stadion, hvor de polske fans også fik væltet et hegn og tiltvunget sig adgang fra deres parkeringsafsnit til det offentlige område bag udebaneafsnittet og kom i kamp mod politiet og angreb fredelige Brøndby-fans. Dette reagerede andre Brøndby-fans på, hvilket ikke gjorde situationen bedre. Det var en svær situation, som dog blev afviklet til sidst på baggrund af et godt arbejde fra politiet og vores egne kontrollører. Og specielt vores egne kontrollører vil jeg gerne rose ekstra. Mange af dem er frivillige, og alligevel stiller de sig i vejen for angribende mennesker med knive for at beskytte vores egne fans på de tilstødende afsnit. Det kan man kun have den største respekt for.

En 46-årig polsk mand er ifølge anklagemyndigheden blevet idømt en straksdom på tre måneders ubetinget fængsel for vold mod en betjent i forbindelse med optøjerne, skriver B.T. Politibetjenten blev fragtet til hospitalet, men er i dag udskrevet.

Du kan se mere om de rystende scener ude foran Brøndby Stadion her.

Allerede før kampen viste polakkerne, at de var kommet til Danmark med et helt andet formål end at se fodbold. På vej til kampen leverede de nemlig en klam overraskelse i Bornholmerbussen, hvilket du kan læse om HER.

Læs også: Brænder Brøndby-logoet: Sekundet efter slår Kvistgaarden til