1964

Ingen udebanefans til Brøndby IF efter overfald i Viborg

Brøndby IF - Ob 2-0

En stor tilskuerebombe ramte Brøndby IF tirsdag eftermiddag, da Divisionsforeningen offentliggjorde, at de havde frataget klubben muligheden for at få fans på udebane resten af året. Vold i Viborg fik det i forvejen fyldt bæger til at flyde over.

Divisionsforeningen sætter hårdt ind mod de seneste ugers tilskuereuroligheder fra Brøndby-fans, og derfor må Brøndby IF ikke have udebanefans med til de resterende kampe i 2022 mod Randers, Aarhus Fremad AGF og OB.

Det var skandaløse hændelser i Viborg søndag den 18. september, der endegyldigt fik Divisionsforeningen til at lange den hårde straf ud til Brøndby IF.

Det viser sig nemlig, at personer med tilhørsforhold til Brøndby IF angreb vagter og politi i Viborg – i alt er 30 personer blevet identificeret, og klubben slår fast, at man ser meget alvorligt på sagen.

Viborg FF har hjulpet til i indberetningen af Brøndby-fansene, for de har frigivet videomateriale til politiets efterforskning, hvor det tydeligt vises, at vagter og politi blev angrebet, og at der opstod en konfrontation, hvor politiet var nødsaget til at trække stave.

Vagterne skulle angiveligt have tilbageholdt to Brøndby-fans, som havde pyroteknik på sig, hvilket fik adskillige med blå/gult-tilhørsforhold til at angribe disse vagter for at befri deres kammerater, og på den måde tvang de sig adgang til udebaneafsnittet.

Brøndby IF har samtidig fået en bøde på hele 400.000 kroner, og klubben undersøger i øjeblikket, om de kan gøre ballademagerne økonomisk ansvarlige for den store bøde.

Brøndby IF’s administrerende direktør Ole Palmå fortæller til klubbens hjemmeside, at det er et af de mørkeste kapitler i klubbens historie.

– For alle os der har Brøndby IF i hjertet er dette øjeblik et af de absolutte lavpunkter i vores fælles historie. De få har ødelagt det for alle os andre. For medfans. For spillerne. Opførslen fra en gruppe individer betyder, at medfans og klubben bliver voldsomt straffet.

Redaktionen anbefaler…
1. Rørt Ohi bemærkede Sydsidens sang og banner: Wow!
2. Sportsaviser frygter for Niels Frederiksens job efter ny skuffelse
3. Hermansen: Vi må ikke lukke tre mål ind på hjemmebane
4. Afsløring: Tyske klubber sværmer om Mads Hermansen
5. Derfor har Alpha så meget magt i Brøndby IF