1964

Stadig ingen enighed mellem Fanafdelingen og Brøndby IF om værdiaftale

Brøndby IF - AC Horsens 5-2

Fanafdelingen og Brøndby IF har haft flere møder om, hvad en værdiaftale skal indeholde, men parterne er endnu ikke nået til enighed. Processen er dog positiv, lyder det.

Det er efterhånden flere måneder siden, at den organiserede stemning på Sydsiden blev indstillet.

Kravet fra Brøndbys mest inkarnerede fans var klar. De ville have en værdiaftale på plads, før det blev sunget på tribunen.

Læs mere om det her.

En værdiaftale, der skal sikre Brøndbys værdier – både nu, men i særdeleshed også i fremtiden.

Derfor skal Fanafdelingen forhandle en aftale på plads med klubben, inden aftalen endeligt skal godkendes af Fanafdelingens mere end 1500 medlemmer.

Selvom der har været rapporteret om heftig mødeaktivitet i sidste måned, så er parterne endnu ikke nået i mål med en aftale.

Men der er gang i snakken, og processen er positiv.

Det fortæller Lars B. Petersen, der er formand for Brøndbys Fanafdeling.

– Processen er i gang, og den er positiv på den måde, at både Fanafdelingen og klubben læner sig positivt ind i processen, og vi har også mødtes nogle gange, hvor vi fra Fanafdelingen har haft lejlighed til at gennemgå vores idéer, siger han til bold.dk.

Læs også: Står frem efter stemningboykot: Derfor gør vi det

Den indledende snak er i gang, men der er meget langt fra dét til en endelig aftale, slår fanformanden fast.

– Der, hvor det bliver interessant, og hvor vi skal have nogle flere møder, det er, hvad vi og klubben ser som åbenhed og transparens, og hvad man er villig til at forpligte sig til.

– Det er der, hvor man kan komme i en situation, hvor nogen synes, at én formulering er god, og andre synes, at den anden formulering er god. Det er altså det arbejde, vi har foran os nu.

Læs også: Orange fans på Sydsiden: Vil kæmpe for Brøndby IF’s fremtid

Lars B. Petersen fortæller videre, at forhandlingerne snart skal i gang, men det er ikke ens betydende med, at en aftale er tæt på.

– Alle er enige i at komme hurtigst muligt i mål, men vi kan kun komme i mål, hvis vi for alle parter har en god aftale. Det kræver, at der er et udkast, som alle kan se sig selv i.

Tilbage i januar i år var flere hundrede Brøndby-fans samlet i Brøndby Hallen for at diskutere mulige punkter i en værdiaftale. Det er dem, som Fanafdelingen tager med til forhandlingsbordet.

Læs nogle af punkterne her.

Læs også: Stort banner pryder hele Sydsiden: ‘At bevare Brøndby IF’s værdier burde man ikke skulle kæmpe for’

Relaterede nyheder

Seneste nyt