1964

Steinlein om FCM’s trænerjagt: Fremhæver Niels Frederiksen

Carsten V. Jensen, fodbolddirektør [P7892](Brøndby IF), Niels Frederiksen, cheftræner [P7881](Brøndby IF)

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein er vild med Niels Frederiksens evner til at analysere fodbold. Det bliver fremhævet som en af nøgleingredienserne i en kommende FC Midtjylland-træner.

Niels Frederiksen har været sat i spil som mulig ny cheftræner for FC Midtjylland, som for nyligt fyrede Bo Henriksen trods videre avancement i Champions League-kvalifikationen.

Den karismatiske Brøndby-træner har selv kaldt jobbet for attraktivt, mens han har indikeret, at han måske ikke har interesse i at fortsætte på Vestegnen.

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein har været forbi Discovery+ for at diskutere det ledige trænersæde, og her blev han bedt om at sætte tre trænere sammen til én drømmetræner.

Her blev den netop fyrede Bo Henriksens evne til at motivere nævnt som en vigtig ingrediens, mens også Silkeborg IF’s Kent Nielsens fodboldmæssige kvaliteter blev fremhævet.

 Læs også: Derfor trækker Wass-transfer ud

– Det Kent har vist fodboldmæssigt i AaB, da de blev danske mestre (i 2014 red.), men allermest her i Silkeborg. En flot måde at gøre det på, og der får man både det fodboldmæssige på den måde og det motivationsmæssige (med Bo Henriksen red.), siger FC Midtjylland-direktøren.

Claus Steinlein har dog også et meget godt øje til Niels Frederiksen, hvis evne til at analysere fodbold, beundrer FCM-bossen.

– Man skal også have én, der er rigtig god til analyse. Der kan vi tage bankmanden ovre fra Brøndby. Jeg kender ikke Niels Frederiksen så godt, men jeg har jo set det flotte resultat, han har lavet med Brøndby.

Claus Steinlein lægger i interviewet vægt på, at det er vigtigt, at en fremtidig træner er god til at analysere data, hvilket han mener Niels Frederiksen er skarp til.

Læs også: Transferkup i Superligaen: ‘Brøndby har virkelig sovet i timen’

Niels Frederiksen blev forholdt sin fremtid efter søndagens nederlag på 0-2 til Silkeborg IF, og her kom han med et par interessante kommentarer.

Læs det her.