Det er interessant at Brøndbys fans har brugt deres indflydelse så markant, mener Medianos Superliga-redaktør Gisle Thorsen.
Da Global Football Holdings købte sig til aktiemajoriteten i Brøndby, sagde de stemningsskabende Brøndbyfans samtidig farvel.
Anført af Alpha valgte grundkernen af Sydsiden at pakke sine trommer, flag og velsmurte stemmer væk.
Det var slut med den stemning, som fangrupperingen ellers havde udført på markant vis siden 2006.
Det skabte enorme overskrifter i fodbolddanmark, og det gør det stadig den dag, hvor de stadig er tavs under Brøndbys kampe.
En værdiaftale kan dog ændre på tingenes tilstand, for i de seneste måneder har parterne forhandlet om at nå til enighed om en aftale, der skal sikre, at den amerikanske investeringsfond køber ind på de værdier, der har skabt Brøndby.
Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen gav mere liv til snakken om en værdiaftale, da han for en lille uge siden meddelte, at aftalen ville være på plads inden kampen mod Randers den 23. april.
Det var dog lige at spænde hjelmen, for han måtte i går, fredag, erkende, at parterne ikke når i mål med en aftale inden den kamp.
Snakken om en værdiaftale kan derfor ikke aftage, og i Medianos seneste udsendelse ‘Superliga for vokse- Fanbasens betydning’ blev Brøndbys tavse fans og værdiaftalen diskuteret.
Mediets Superliga-redaktør Gisle Thorsen, der har et indgående kendskab til klubberne i Københavnsområdet, mener, at man har lært meget af konflikten.
– Vi har lært, at fansene har en stemme, og de er klar til at bruge den, siger han i udsendelsen og tilføjer om den måske forestående værdiaftale:
– Hvis de lander en værdiaftale, virker det til, at boykottet har nyttet.
Gisle Thorsen mener, at de manglende stemning har været godt for forhandlingerne set med Brøndbyfansenes briller.
Den garvede journalist med en fortid på Ekstra Bladet har hørt folk sige, at stemningsboykottet ikke virker, men den køber han ikke:
– Det er jo en forhandlingsposition. Og de er meget standhaftige på den side, og man har også kunne se resultatet. De har ville vise, at ‘Sådan er virkeligheden uden os. Er I klar til at forhandle?’
Redaktionschef på B.T. og Brøndby-fan siden 70’erne, Henrik Madsen, deltager også i podcasten, og han mener, at det potentielt er en eksistentiel krise.
– Det truer klubbens eksistens. Jeg er helt oppe at kalde det på niveau med Interbank, siger han med reference til købet af banken, som var ved at tage livet af Brøndby for år tilbage.
Ifølge Henrik Madsen kan det få alvorlige følger for Brøndby, hvis Brøndby Stadion ikke bliver fyldt op af nye fans.
– I runde 20 år har fanscenen været dét, der har været der. Der har ikke været andet, siger han og fortsætter:
– Et af de store problemer er, at dem som fylder Brøndby Stadion i dag, er ved at udgå, og de yngre generationers børn bliver så typisk kun Brøndbyfans, hvis de bor i kommunen. Det vil sige, at den naturlige fødekæde er brudt. Det er derfor, jeg tillader mig at kalde det en eksistentiel krise, og det er derfor, at hele den her ejerskabs-diskussion er så væsentligt, pointerer han.
En ny, ung gruppe af Brøndbyfans har dog vist sig på Sydsiden i de seneste kampe, og broendbyforfan.dk har talt med både Elliot og Alex – læs det HER og HER.
Du kan høre snakken om værdiaftalen og Brøndbyfansenes cirka 55 minutter inde i Medianos podcast, som kan høres her.
Relaterede nyheder

Brøndby offentliggør ny stemningsguide til Sydsiden Øvre: Slut med mobiltelefoner
Seneste nyt
