1964

Stort drama: Røde Stjerne løb fra aftale med Brøndby IF efter CL-exit

AC Horsens - Brøndby IF 0-2

Brøndby IF’s fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, fortæller, at handlen med Ohi Omoijuanfo var længe undervejs, og at Røde Stjerne faktisk løb fra en aftale med Brøndby IF efter deres Champions League-exit til Macabbi Haifa.

Brøndby IF hentede en stor forstærkning kort før transfervinduets slutning, da man betalte i omegnen af otte millioner kroner for den norske angriber, Ohi Omoijuanfo.

Den 28-årige målscorer blev købt i den serbiske storklub, Røde Stjerne, og det var en neglebidder af de store for Carsten V. Jensen, der beretter om turbulente forhandlinger med serberne.

Selvom man havde indgået en aftale med både klubben og spilleren, valgte de at holde på ham til deres Champions League-kvalifikationskampe mod Macabbi Haifa, hvor han sad på bænken i begge kampe.

Røde Stjerne havde dog forventet at indkassere en masse præmiepenge på Champions League-kvalifikationen, men da de tabte samlet 4-5 brød helvede løs – og det gik ud over Brøndby IF.

Det fortæller Carsten V. Jensen i en stor transfersnak hos BrøndbyLyd.

– De havde regnet med at vinde en masse penge på Champions League-kvalifikationen, så alt var kaos dagen efter. Vi havde en aftale på papir med alt diskuteret og klart, men dog uden underskrift. Pludselig var situationen en anden, og de var ikke overbevist om, at de ville sælge, siger Carsten V. Jensen.

Carsten V. Jensen var dog vedholdende og forsøgte ihærdigt at overbevise Røde Stjerne om at sælge nordmanden til Brøndby IF, men det var ikke nemt, da et serbisk trænerskifte gav yderligere komplikationer.

Brøndby IF’s fodbolddirektør fortæller nemlig, at Røde Stjernes nye træner gerne ville beholde Ohi Omoijuanfo, og nordmanden startede endda inde under den nye cheftræner, hvor han tilmed kom på måltavlen.

Carsten V. Jensen forsøgte herefter at sætte en deadline i håbet om at presse serberne en smule, men den deadline blev overskredet uden videre, og så var planen klar for Brøndby-bossen.

– Hvis vi skal hjælpe os selv, skal vi være diplomatiske og ikke sætte for mange deadlines, konstaterer han i podcasten.

Og så var der gennembrud. Ohi Omoijuanfo fik endelig grønt lys til at rejse mod den københavnske Vestegn for at lukke aftalen med Brøndby IF, men de tunge forhandlinger var ikke ovre.

– Så troede vi, at det bare var en formalitet, men dagen går med forsinkelser hele vejen igennem. De kan ikke bestemme sig, og der er hele tiden ting, der skal laves om. Det krævede masser af tålmodighed, men til sidst lykkedes det at få underskriften på, siger en tydeligt lettet CV i transferpodcasten, som du kan høre i sin fulde længde her.

Den 28-årige angriber har fået en flyvende start for Brøndby IF med to scoringer i to kampe. Først mod AC Horsens og siden i sin hjemmebanedebut mod Randers FC, hvor han scorede i kampens 1. minut.