1964

Stort Superliga-drama: Klarer Brøndby cuttet til top 6?

brøndby if

Superligaen er slet ikke til at blive klog på. Brøndby IF kan med en sejr på søndag spille sig på en fjerdeplads i Superligaen, mens de ved et nederlag vil være at finde som nummer 9 eller 10.

Brøndby IF budgetterer med en placering som nummer 3 i Superligaen, men det er langt fra givet, at Niels Frederiksens tropper overhovedet kommer i den øverste halvdel.

 

Selvom pilen har peget frem de seneste uger, har man et enormt efterslæb fra starten af sæsonen, hvor Brøndby IF havde umådeligt svært ved at sætte sejre sammen.

I øjeblikket indtager de blå/gule en skuffende niendeplads, men kan man sammensætte en lille stime af sejre, så kan Brøndby IF avancere betragteligt i tabellen.

Kampen om top 6 har nemlig aldrig været tættere. FC Nordsjælland og Viborg FF har slået et lille hul i toppen, mens AaB og Lyngby er en smule isoleret i bunden.

Men ellers er otte hold i spil til fire top 6-pladser. Og man skal heller ikke afvise, at Viborg FF – på trods af meget flot spil – kan havne i suppedasen og kollapse. Så potentielt ni hold i spil.

Foto: Superliga.dk
 

Brøndby IF kan kravle i top 4 på søndag

Søndagens kamp mod OB kan blive voldsomt sæsondefinerende for Brøndby IF, der med en sejr i Odense potentielt kan kravle helt op og overtage fynboernes fjerdeplads.

Et nederlag kan samtidig betyde, at de kan dale helt ned på 10. pladsen, hvis AC Horsens samtidig slår Randers FC hjemme – og derved kan Brøndby IF igen blive en del af en nedrykningskamp.

Næste rundes kampe
FREDAG:
AC Horsens – Randers
SØNDAG:
AaB – Silkeborg
Viborg – AGF
FC København – Lyngby
OB – Brøndby
MANDAG:
FC Midtjylland – FC Nordsjælland

Der resterer syv kampe af grundspillet, hvor Brøndby IF foruden søndagens opgør mod OB (U) også skal møde Viborg (H), AC Horsens (H), FC Midtjylland (U), Lyngby (U), Silkeborg (H) og FC Nordsjælland (U).

 

Redaktionen anbefaler…
1. 
Maxsø tavs om fremtiden efter ejerskifte
2. Carsten V. Jensen vil købe kvalitetsspillere til vinter
3. Alpha og AaB-fans i protest mod nyt Brøndby-ejerskab
4. Jan Bech: Derfor nævner vi ikke de 14 ejere af Global Football Holdings
5. Brøndby afviser Qatar-rygte efter salg