1964

Sultne og tørstige Brøndbyfans får ros: Men DBU Sjælland overvejer sag efter pyro

mads

Der er store roser til Brøndbys fans for eksemplarisk opførsel, men DBU Sjælland overvejer at åbne en sag som følge af brugen af pyroteknik.

Det lignede en højrisiko kamp på højeste niveau, men i virkeligheden var der tale om en amatørkamp i Serie 2.

Det hele forløb fulstændig fredeligt, da Brøndbys fans fredag indtog Holmegaard for at vise deres støtte til amatørholdet.

Klubbens fans havde også selv medbragt to mobile tribuner, som de fik lov til at sætte op bag det ene mål mod Holmegaard.

Læs også: Vanvittige scener: Brøndbyfans fyrede op under stemningen til Serie 2-kamp

Derudover bidrog de omkring 1000 Brøndbyfans til, at der blev fyldt godt op i pengekassen hos modstanderen:

– Vi har kun stor ros til overs for Brøndby-fansene. De opførte sig eksemplarisk. Og vi er meget glade for, at vi solgte 50 fustager øl samt 1300 pølser. Det hjælper os, fordi vi skal have et nyt klubhus, lyder det fra Holmegaards formand, Michael Vangsgaard til Ekstra Bladet.

Der er dog malurt i bægeret set med Brøndby-briller, for det store pyroshow, som du kan se her, kan få konsekvenser for amatørafdelingen.

Pyroteknik er nemlig i al almindelighed ulovligt, og derfor overvejer DBU Sjælland at oprette en sag.

– Vi er forbundet til DBU’s turneringer og følger naturligvis de regler, som man har i det regi, siger DBU Sjællands kommunikationschef Peter Otto Vest Hansen til Ekstra Bladet og tilføjer:

– Her er pyroteknik forbudt. Uanset hvilket niveau det foregår på i forbindelse med fodboldkampe. Derfor vil vi nu overveje, om vi i DBU Sjælland skal tage sagen op af egen drift.

Læs også: Fylder to tribuner: Brøndbyfans valfarter til amatørkamp

Holmegaards formand Michael Vangsgaard fortæller, at man naturligvis var opmærksom på pyroteknikken, men at kampens dommer selv gjorde det klart, at sådanne ting ikke blev indberettet i Serie 2.

– Jeg talte efterfølgende med dommeren om pyroteknikken, der blev affyret undervejs i kampen. Han meddelte, at det ikke skal indberettes fra en serie 2-kamp.

I Superliga-regi har Brøndby fået mange bøder, fordi der på Sydsiden og i diverse udebaneafsnit er blevet fyret store mængder pyroteknik af.

Disciplinærinstansen, som langer disse bøder ud, kan dog ikke gøre noget, fordi kampen ikke er foregået i divisionsregi.

Til Ekstra Bladet giver formand Jens Hjortskov dog udtryk for, at det er ulovligt, og han vil undre sig, hvis ikke sagen bliver taget op af DBU Sjælland.

Læs også: Klapper i om værdiaftale: Ekstra Bladet melder om intenst arbejde i kulisserne

Ekstra Bladet skriver videre, at hvis DBU Sjælland tager sagen op, kan det i værste tilfælde ende med en bøde til Brøndbyernes IF.

Det er dog mere sandsynligt, at det ender med en advarsel, fordi det er første gang.

Hvis det gentager sig, er sandsynligheden for bøder dog stor.

Serie 2-mandskabet i Brøndby kan se frem til vokal opbakning igen på fredag, når de byder Næstved 77 op til kamp på bane 2 ved Brøndby Stadion.

Alpha og Familien Brøndby har begge meldt ud på deres sociale kanaler, at de også vil støtte op om holdet i den kamp.

Læs også: Affolket Brøndby Stadion: Sydsiden tømt på fem minutter

Relaterede nyheder

Seneste nyt