1964

Filip Solongo: Drømmer om Brøndby-retur

Brøndby IF - Agf 1-0

Den 19-årige forsvarsspiller, Filip Solongo, har store ambitioner for fremtiden, og efter otte år i Brøndby IF håber han, at han en dag kan slå igennem på klubbens førstehold. Nu handler det dog om at finde fodfæste i 2. division for FC Roskilde.

Brøndby IF sagde i sommer farvel til 19-årige Filip Solongo, som samtidig afsluttede otte år på den københavnske Vestegn, hvor han var tilknyttet klubbens forskellige ungdomshold.

Filip Solongo er skiftet til FC Roskilde i 2. division, hvor han håber at kunne få værdifuld erfaring, som kan få ham på øverste niveau en dag i fremtiden. Og han lægger ikke skjul på, at et Brøndby-retur vil være drømmen.

– Hvis muligheden opstår, så vil jeg ikke sige nej. Det er min barndomsklub og min klub, når jeg har været derude så lang tid, og jeg kender næsten alle omkring klubben – også dem omkring førsteholdet lige nu, siger han i et interview med bold.dk.

Den nyslåede FC Roskilde-spiller ser tilbage på tiden i Brøndby IF med et stort smil, selvom han aldrig fik den Superliga-debut, som han gik og drømte om.

– Det har været en rigtig, rigtig god tid. Det har været virkelig godt, men det har også været et konkurrencemiljø. I de fleste af årene har jeg haft fast spilletid og trænet med årgangen over, når det har været muligt. Det har været en god tid, og jeg har udviklet mig meget som spiller, siger han.

Hos Brøndby IF’s ungdomshold spillede han som midterforsvarer, men i FC Roskilde er planen umiddelbart, at han skal spille venstreback.

Redaktionen anbefaler…
1. Ni spillere kan forlade Brøndby IF: Profilerede navne står foran kontraktudløb
2. Stort drama: Alpha overvejer at nedlægge sig selv
3. Brøndby IF tæt på at blive solgt: Men Jan Bech bliver
4. Retssag mod Riveros: Ekskæresten kræver stort beløb
5. Arsenal i kontakt med Lindstrøm: Koster 144 millioner kroner