1964

Ustyrlige Mukhtar: Drømmer om Bundesligaen og VM

Den tidligere Brøndby-spiller, Hany Mukhtar, har taget enorme skridt, siden han forlod Vestegnen for lidt over tre år siden. Den tyske offensivspiller drømmer om VM og et stort skifte – og så tjener han mere end dobbelt så meget som den bedst lønnede i Superligaen.

– Hany Mukhtar skulle være solgt for 70 millioner kroner, da han var på toppen.

Sådan sagde Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen til Ekstra Bladet kort inden, han solgte den tyske playmaker til Nashville SC i den bedste amerikanske række for 20 millioner kroner.

Noget tyder på, at Carsten V. Jensen havde ret, for selvom Brøndby fordoblede investeringen på tyskeren, er han i dag omkring 70 millioner kroner værd og havde dermed potentiale til at blive et endnu større salg for de gule og blå.

Om Nashville SC ville sælge til det beløb i dag, er ikke engang sikkert, for den 27-årige midtbanespiller er i så vanvittig form, at det vel kun er Erling Haaland og Robert Lewandowski, der kan måle sig med ham i øjeblikket.

Hany Mukhtar står noteret for syv mål i de seneste fem ligakampe for Nashville SC, mens han i hele sin karriere i det amerikanske har scoret 50 mål og lavet 28 assists i 83 kampe – altså været involveret i imponerende 78 mål.

Den brandvarme Brøndby-darling drømmer derfor stort. Han er aldrig blevet udtaget til det tyske landshold, men han har ikke opgivet håbet om at blive en del af VM i Qatar.

– Jeg er aldrig blevet udtaget før. Ville det være svært? Ja. Er det helt umuligt? Bestemt ikke. Jeg synes, man skal udtage nogen, der har haft en fantastisk sæson, selvom det “bare” er i MLS, siger han til Kicker og tilføjer:

– Ingen ved, hvad der kommer til at ske på det tidspunkt, men jeg tror ikke, det er helt ude af billedet. Man har lov til at drømme. Jeg har en masse selvtillid, og jeg har scoret et hav af mål, og så kan jeg også lægge op til mål.  

Berliner Kurier har også lavet et interview med den tidligere Brøndby-spiller, og her lægger Hany Mukhtar ikke skjul på, at han drømmer om at spille i Bundesligaen.

– Jeg er overbevist om, at jeg helt sikkert kan spille i de store ligaer. Kribler det i mig for at bevise det til alle i Bundesligaen? Ja, siger han og åbner for et skifte til sin barndomsklub.

– Hertha Berlin er min hjerteklub. Hvis de kalder, så er det et valg med hjertet. Men de har ikke ringet endnu, slår han fast i interviewet.

Hany Mukhtar forlængede for nyligt sin aftale med Nashville SC, så han sidder på en af de mest lukrative kontrakter nogensinde i den amerikanske liga.

bz-berlin.de beretter, at Hany Mukhtar tjener mellem 21 og 28 millioner kroner om året. En løn, der sjældent gives i MLS. Kontrakten løber til 2025.

Redaktionen anbefaler…
1. Vilde Brøndby-byture midt i nedrykningskamp: Smidt ud af LA Tequila Bar
2. Raser mod hooligans: Taler ud om voldsomt overfald
3. Stort drama: Alpha overvejer at nedlægge sig selv
4. Vild, vildere, Salech: Fire mål på tre kampe
5. Præsenterer delårsrapport: Pænt overskud i Brøndby IF