1964

Derfor har Alpha så meget magt i Brøndby IF

Brøndby IF - Ob 2-0

Journalist Thomas Gravgaard fortæller i et indslag på Discovery+, at fangrupperingen Alpha har en stor magt i Brøndby IF, fordi de i princippet kan fjerne en væsentlig del af brandet bag klubben.

Alpha har fyldt meget i forbindelse med David Blitzers mulige opkøb af Brøndby IF, og de har i klare vendinger slået fast, at de er imod et salg til den amerikanske forretningsmand.

Det skete blandt andet i kampen mod Viborg FF den 20. september, hvor de fremviste et banner, hvorpå der stod skrevet kæmp for det du elsker, mens de lavede et længere statement på Facebook-siden Sydsiden Brøndby.

Her skrev de blandt andet følgende:

– Vi mener ikke, at de angiveligt kommende ejere er forenelige med hverken Brøndby IF’s værdigrundlag, eller den måde fodboldverdenen bør blive drevet.

– Derfor er vores fokus nu at gøre os klar til at kæmpe for bevarelsen af, hvad vi mener er klubbens identitet, forsvare det Brøndby IF står for og kæmpe imod det, som truer med sit indtog i klubben.

I forbindelse med Viborg-kampen florerede der stærke rygter om, at et salg var lige på trapperne, men nu snart to uger senere har Jan Bech Andersen endnu ikke solgt sine aktier til David Blitzer.

Opkøbet trækker øjensynligt ud. Om Alpha har en betydning for dette, skal være usagt, men ifølge journalist Thomas Gravgaard har Alpha mere magt, end man måske lige går og tror.

Det fortæller han i et Discovery+-indslag om Brøndbys fangruppering.

– Alpha har en direkte påvirkning på Brøndby IF, fordi de er en del af fan-afdelingen, men de har også gjort sig uundværdlig for klubben på mange måder, siger han i indslaget og forklarer:

– Det er så indgroet en del af Brøndby IF’s brand at være stemningsførende og have den bedste stadionoplevelse, så de har den uofficielle magt, at de kan trække stemningen tilbage og fjerne en væsentlig del bag klubben.

Brøndby-supporteren, Aske Stentoft, deltager også i indslaget på Discovery+, og han lægger heller ikke skjul på, at det vil være et stort tab, hvis det bliver et Brøndby IF uden Alpha.

– Hvis der bliver gennemført et salg i morgen, er jeg ikke i tvivl om, at de ikke vil dukke op, og så kan man da tænke, hvordan stemningen så bliver. Man kommer ikke til at se samme stemning som tidligere, slår han fast.

Alpha var tidligere på ugen forbi Medianos studie, hvor de satte ord på det mulige opkøb af David Blitzer, hvilket du kan læse mere om lige HER.

Redaktionen anbefaler:
1. David Blitzers opkøb af Brøndby IF trækker ud
2. Ny FCK’er: God chance for, at jeg var endt i Brøndby
3. Kvistgaarden splittet om Maxsø-fremtid
4. AGF straffer talent efter racisme mod Brøndby-spiller
5. Albrechtsen: Sydsiden over Sektion 12