Det har skabt massiv omtale, at DBU har lagt den såkaldte ‘Fast Track-ordning’ i graven i kvindefodbolden. I Brøndby har man i flere måneder stået fast på, at store klubber ikke skulle have nogen genvej til de bedste kvinderækker i landet.
Brøndby har i mange år haft et succesfuldt kvindehold, som har vundet adskillige danske mesterskaber, og som igen i år spiller med i toppen af Gjensidige Kvindeligaen.
De blå/gule fra Vestegnen kan forvente markant mere prominent modstand på sigt, for flere Superliga-klubber er på vej med kvindehold, der skal kunne konkurrere i de bedste danske række.
Læs også: Rygtebørsen: Chukwuani kan have mundtlig aftale med Brøndby
DBU’s bestyrelse har igennem længere tid skulle forholde sig til, om disse etablerede Superliga-klubber skulle have en lettere vej til de bedste kvinderækker i Danmark.
Men for et par dage siden meldte DBU ud i et nyhedsbrev, at den såkaldte Fast Track-ordning var lagt i graven, og det har fået massiv omtale på især de sociale medier.
På Østerbro er FC København i chok over, at de ikke får en genvej til de bedste kvindeligaer i landet, men i stedet skal arbejde sig op fra bunden.
Læs også: Medie: Amerikansk klub har forsøgt sig på Kvistgaarden
FC Københavns storaktionær Lars Seier Christensen skrev blandt andet følgende på de sociale medier:
– Et tåbeligt selvmål for dansk kvindefodbold. Hmm. Man kan undre sig over, hvad DBU vil med kvindefodbolden. Intet kunne gøre mere for dansk kvindefodbold end et ambitiøst FCK-hold i topligaen, skriver han blandt andet på Facebook.
Han ærgrer sig samtidig gul og blå over, at man nu skal starte i Serie 2 og igennem fem sæsoners oprykning, før det bliver muligt at bidrage for alvor, som han formulerer det.
På det sociale medie, X, er afslaget på Fast Track-ordningen ogå blevet diskuteret lystigt, og der er blandt andet sået tvivl om, hvor Brøndby står i hele sagen, efter de er medlem af Kvindedivisionsforeningen, som er for Fast Track-ordningen.
Svaret kan findes i en artikel fra Politiken, som blev udgivet den 18. september 2023, for her udtaler Christian Barret, der er klubformand for Brøndbyernes IF.
– Der er nogle elementer i dansk fodbold, som, vi mener, er væsentlige at understøtte. Og det handler om, at man spiller sig op der, hvor man nu en gang skal være, siger han i artiklen, som kan læses her.
Han efterlader dermed ingen tvivl om på hvilken side, Brøndby står.
Forslaget om denne Fast Track-ordning kom på baggrund af nye krav fra UEFA, som betyder, at klubber fra 2024/2025 skal være involveret i kvindefodbold på eliteniveau, såfremt de ønsker at være med i europæiske turneringer.
Ordningen har fået massiv kritik, fordi den underminerer det helt gængse fodboldkodeks om, at man kæmper på lige fod – uagtet økonomi.
Derfor mener Brøndbyernes IF’s formand Christian Barret, at FC København og andre store Superliga-klubber må tage den hårde tur op igennem systemet. Og først når det er sket, er han klar til at invitere indenfor på Brøndby Stadion.
– FCK’erne skal være mere end velkomne på Brøndby Stadion, men de skal altså tage en anden vej end fast track. Den er ikke sportslig korrekt, slutter han af.
Gjensidige Kvindeligaen, som er den bedste kvinderække i Danmark, rummer foruden Brøndby følgende klubber: FC Nordsjælland, HB Køge, Fortuna Hjørring, Kolding IF, AGF, Thisted FC og AaB.
Læs også: Jens Stryger flirter med Brøndby: Klar til at tage en snak med CV