1964

Står bag ny fanbevægelse i Brøndby: Vi er kun midlertidige afløsere for Alpha

Skærmbillede 2023-04-16 kl. 13.32.18

Alex Adamsen (bagerst) er blot 16 år gammel, men han har på kort tid stablet Brøndbyånden vil bestå på benene. Den unge stemningsskaber slår fast, at det udelukkende er for at støtte spillerne og ikke for at gå imod den orange protest mod de nye ejere.

Det er vigtigt for Alex Adamsen at pointere én ting, da broendbyforfan.dk snakker med den unge Brøndbyfan, som står bag den nye fanbevægelse Brøndbyånden vil bestå

– Vi er kun midlertidige afløsere for Alpha, og vi er ikke imod den orange protest. 

Så er linjen lagt. 

Selvom Alex Adamsen kun er 16 år, er han utrolig reflekterende og ved, at han har bevæget sig ud på potentielt dybt farvand. 

Men hans kærlighed for Brøndby brænder så meget igennem, at han ikke har kunne se sin elskede klub falde sammen på banen såvel som tribunen. 

– Vi gør det, fordi vi har den kærlighed og passion til klubben, som vi har. Vores eneste mål er at skabe den fantastiske stemning og opbakning til spillerne, som vi alle har savnet, fortæller Alex Adamsen om den nye fanbevægelse, som blev stiftet i forbindelse med 0-3-nederlaget til Viborg FF. 

Læs også: Ohi Omoijuanfo hylder 16-årig Brøndby-capo

Flankeret af sine to gode venner Elliot og Jannick valgte Alex nemlig at banke på sine trommer, mens vennerne skrålede og forsøgte at ruske liv i det til tider sløve hjemmepublikum. 

Det virkede, men al begyndelse er svær – også for de tre fyre, som dog viste vejen og tændte et lille lys i mørket. Og Alex Adamsen er også pænt tilfreds med starten som stemningsskabende i Brøndby. 

– Jeg vil sige, at vi i den grad har fået en fantastisk modtagelse og en masse ros, siger han og tilføjer, at folk også har tilbudt dem større trommer, flag og andre ting, som skal løfte stemningen søndag aften mod AGF. 

Læs også: Fik privat besked fra Ohi: ‘Det betyder meget for mig’

Har intet imod orange protest

Brøndbyånden vil bestå kommer til at indtage Sydsiden, når Brøndbys spillere løber til opvarmning søndag aften, og på deres Facebook-side opfordrer de til, at folk samler sig ved midten omkring capotårnet. 

Men før de unge drenge kan hylde deres helte, vil Familien Brøndby være på Nedre Sydsiden for at fortsætte deres protest mod Global Football Holdings’ ejerskab i klubben. 

Det er dog ikke noget, som man har det mindste problem med, slår Alex Adamsen fast. Faktisk tværtimod. 

– Jeg kan ikke snakke på alles vegne, men nogle af os deltager stadig i protesten imod GFH – inklusiv mig selv. Jeg er også bekymret for, hvad de vil med klubben, siger han og tilføjer:

– Men der er også folk i gruppen, som ikke ønsker det (deltage i protest red.). Alt er helt fair. 

Selvom Alex Adamsen lyder som en ung herre, der trives med at skabe stemning på Sydsiden, håber han, at det kun er på lånt tid, for han er klar til at vige pladsen for Alpha, så snart de er klar til det.

– Vi er som sagt stadig kun en form for afløsere for Alpha. Vi i gruppen ønsker ingen debat, og vi ønsker at være helt neutrale i det cirkusdrama, som nogle sofafans og medier skaber.

Efter seneste hjemmekamp mod Viborg FF valgte Alex Adamsen at oprette Facebook-gruppen Brøndbyånden vil bestå, som i skrivende stund har 1.100 medlemmer.

Det er dog ikke en gruppe, der er for alle. Hvis man bruger gruppen som debatgruppe eller til at kritisere de orange-fans, bliver man smidt ud:

– Vi fokuserer kun på at skabe den bedst mulige stemning. Det er dét, vores gruppe handler om. 

Brøndbys nye stemningsskabere har smurt stemmebåndene og er klar til at indtage Sydsiden senere søndag, når bronzeaspiranterne fra AGF lægger vejen forbi.

broendbyforfan.dk følger kampen tæt. 

Læs også: Ohi Omoijuanfo: Synes ikke, at stemningen har været så dårlig

Relaterede nyheder

Seneste nyt